Smakrika tips på härliga grill- & marinad recept!

Lättlagade grillrecept & marinader som du enkelt och snabbt fixar för alla tillfällen, vardag som fest, mingelpartyt, buffén eller lyxiga middagen!

Ingredienser markerade med blå text hittar du i The House of Taste´s butiker!


Grillade nektariner & persikor:

Medelhavsfrukt och ost i läcker kombination med honung, vanilj och mynta!

4 pers
4 persikor
4 nektariner
1 vaniljstång
2 msk Akaciahonung
150 g get-/feta ost

Dela och kärna ur frukten. Skär varje frukt i 6 klyftor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda fröna (spara stången) med honungen. Lägg frukterna på ett stort ark aluminiumfolie. Ringla över honungen och lägg på vaniljstången. Förslut paketet väl. Se till att skarvarna är vända uppåt. Lägg paketet på grillen ca 15 m eller direkt på glöden då den falnar. Lägg upp frukten på ett fat, smula över osten, garnera med myntablad.        


Kryddiga lammfärs spett:

4 port.
700 gr lammfärs
2 msk färsk hackad mynta
1-2 msk tomatvinäger
1 ägg
1 tsk Habanerosås
2 msk krydda Ras El Hanout
1 pressad vitlök
1 msk Paprikapulver Delikatess
2 msk potatismjöl
salt, svartpeppar
grillpinnar av trä

Lägg grillpinnarna i vatten. Blanda alla ingredienser till färsen. Forma färsen i ca 12 smala korvar. Tryck ner pinnarna som "korv med bröd". Nyp ihop ordentligt. Stek eller grilla spetten i 2-3 minuter. Servera genast med sallad och tzatziki!


Goda marinader du lätt gör själv

Blanda två delar Olivolja chili med en del Hjortronglaze. Rör i lite Bruschetta Smokey för en lätt rökighet i marinaden. Önskar du mer rökig smak använder du vår goda sydafrikanska kryddblandning Smotherings of Africa. Då får du en riktigt bra rökig smak på marinaden som du kan använda både till kött och kyckling. Mängden krydda i blandningen smakar du dig fram till så du får exakt den smak du själv önskar på marinaden. Starta alltid med endast lite, t.ex. en tesked så ökar du på successivt.

Blanda två delar Olivolja Citron med en del Björksavsvinäger. Rör i vår goda Fina Fisken krydda och marinera lax, torskrygg, räkor, kräftstjärtar etc. Passar även mycket bra som en god dressing att ringla över en grönsallad!


Rökig karibisk grillsås

1 lök
1 krm muskot
2 msk olivolja av fin kvalitet
1 dl vatten
3 msk Balsam Di Modena lagrad ca 8 år
1 tsk kryddpeppar
3 tsk rökt paprikapulver
1 brk färdig tomatsås
3 msk farinsocker
1 tsk Fleur de sel Esplette

Skala och hacka löken. Fräs lök, muskot, kryddpeppar och rökt paprikapulver i olivoljan ca 3 min. Tillsätt farinsocker, vatten, tomatsås, balsamvinäger och salt. Koka ihop under lock ca 15 minuter. Ta av locket och låt småputtra ytterligare ca 5 minuter. Tappa upp på flaska eller burk och ställ i kylskåp. Den håller minst 1 vecka!


Het BBQ sauce

1 lök, finhackad
125 ml vatten
250 ml tomatsås
200 ml Mango Chutney
2 msk vitvinsvinäger
olivolja till stekning
1 st vitlök, krossad
1 brk krossade tomater, 400 g
125 ml Worecestersås
6 msk farinsocker
1 tsk Habanerosås (eller annan het sås)

Smält lök och vitlök i en kastrull med olivolja på medelvärme tills de är mjuka och ej tagit färg. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om ordentligt så allt blandas väl. Sänk värmen och låt sjuda 30-40 min. Servera till grillade hamburgare eller stekt/grillat kött. Önskar du rökig smak på såsen tillsätter du bara rökt paprikapulver.