Smakrika recept på härliga pasta- & potatissallader!

Lättlagade pasta- och potatissallader som du enkelt och snabbt fixar för alla tillfällen, vardag som fest, mingelpartyt, buffén eller lyxiga middagen!

Ingredienser markerade med blå text hittar du i The House of Taste´s butiker!


Citronpastasallad:

4 pers.
1 pkt pasta Linguine citron
1 dl soltorkade tomater
1 dl oliver delade
½ dl olivolja citron
40 g ruccola
10 st körsbärstomater
6 st inlagda kronärtskockor
1 pkt fetaost
2 msk Persillade
Medelhavssalt & svartpeppar
Balsamvinäger di Moden

Koka pastan enl instruktion. Häll av och låt svalna. Hacka eller dela soltorkad tomat, kronärtskocka, oliver och körsbärstomater. Blanda sedan alla ingredienser förutom kryddorna och ruccolan. Smaka av med persillade, salt och peppar.

Blanda sist ner ruccola precis före servering. Jättegod sallad till grillad fisk, kyckling eller kött. God att äta som den är också!

Servera med olivolja citron och balsamvinäger!


Pasta med broccoli & avokado:

4 port.
400 g pasta
1 rödlök, fint hackad
2 avokado i mindre bitar
2 msk olivolja basilika
Medelhavssalt & svartpeppar
250 g broccoli i små buketter
2 msk Balsam Di Modena
2 msk olivolja citron
1 kruka färsk basilika
Kryddmix Parmesan Blend 

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolibuketterna koka med de två sista minuterna med pastan. Marinera rödlöken i balsamvinägern några minuter. Vänd ner samtliga ingredienser i den avrunna nykokta pastan. Smaksätt med salt och peppar samt strö över lite krydda och blanda allt försiktigt.

En frisk grön pastarätt!


Italiensk pastasallad:

4 port
1 pkt pasta
1 dl soltorkad tomat, hackad
1 dl oliver, delade
½ dl olivolja fin kvalitet
40 g ruccola
10 st. körsbärstomater
6 st. inlagda kronärtskockor
1 pkt mozzarellabollar
3 msk tomatpesto
2 msk Paprikapulver Delikatess
Herbs de Provence

salt & peppar
Balsamvinäger Di Modena

Koka pastan enligt instruktion. Häll av och låt svalna. Hacka eller dela soltorkad tomat, kronärtskocka, oliver och körsbärstomater. Blanda sedan i alla ingredienser förutom kryddorna och ruccolan. Smaka av med kryddmixen, salt och peppar. Blanda sedan i ruccolan precis innan servering. 

Jättegod till grillat, nötkött, fläskkött eller kyckling. Eller bara som den är!


Potatissallad med sparris:

1 kg potatis
3 msk pesto Genovese
2 msk olivolja fin kvalitet
gourmetsalt & svartpeppar
1 bunt grön sparris
2 msk champagnevinäger
1-2 tsk kryddmix Parmesan Blend
hyvlad parmesanost

Koka potatisen nätt och jämnt mjuk i saltat vatten, 10-15 minuter. Bryt nedre delen av sparrisen, koka den i lättsaltat vatten i 1 minut. Spola med kallt vatten och låt rinna av. Dela potatisen i mindre bitar. Gott om den är lite ljummen fortfarande! Vispa ihop pesto, vinäger, kryddmix och olivolja till en dressing. Salta och peppra. Blanda dressingen med potatisen, vänd försiktigt ner sparrisen och lägg upp på ett fat. 

Hyvla till sist över parmesanost!


Ljuvlig potatissallad med rökt lax & avokado:

1 kg skrubbad potatis
4-6 tomater
200 g rökt lax
Medelhavssalt
Olivolja Basilika
2 avokado
Färsk basilika
Parmesan Blend
Champagnevinäger

Koka potatisen och låt den svalna. Skär den ljummen i klyftor. Gröp ut avokadon och tärna inkråmet. Skär tomaterna i klyftor. Vänd ihop avokado, tomater och potatis. Krydda med salt, ev. peppar, och parmesanblend. Ringla över olivolja samt champagnevinäger. Dekorera med rökt lax och färska basilikablad!


Potatissallad med tomatpesto & ramslökskrydda:

4-6 pers
500 g färsk potatis 
½ dl olivolja Provensalska örter
2-3 msk färdig tomatpesto
Mozarella Bocconcini
Oliver
soltorkade tomater
Rödlök/vårlök
1-2 st äpplen
Flingsalt vitlök
Äpplecidervinäger med vitbalsam Giuseppe Giusti
Bruschetta Ramslök
 

Skrubba potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Låt svalna och dela i mindre bitar. Dela ev. oliverna i mindre bitar. Hacka lök och äpple. Blanda potatisen med tomat-peston. Rör om noga så att all pesto blandas ordentligt. Tillsätt ost, oliver, lök och äpple. Blanda. Strö över Bruschetta ramslök kryddmix, ringla över olivolja och äpplecidervinäger. Smaka ev. av med salt.


Vitlöksrostad potatis med feta och tomat: 

400 gram färsk småpotatis
250 gr körsbärstomater
1 brk minipaprika fylld med fetaost
1 ask ruccola
2-3 msk olivolja med vitlök
salt & nymald svartpeppar
2-3 tsk Parmesan Blend

Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatis i klyftor och fördela i en ugnsfast form. Strö över kryddan parmesan blend, ringla över olivoljan. Rosta potatisen mitt i ugnen i ca 25 min. Ta ut potatisen och tillsätt minipaprikan och baka tillsammans tills potatisen är klar. Skölj och halvera tomaterna, ansa ruccolan. Toppa potatisen och minipaprika med tomater och ruccolablad. Ev tillsätt lite mer tärnad fetaost. Ringla över balsamvinäger di Modena, gärna en lagrad med mustig sötma!