Smakrika recept på härliga middagar & bufférätter!

Lättlagade middagar & bufférätter som du enkelt och snabbt fixar för alla tillfällen, vardag som fest, mingelpartyt, buffén eller lyxiga middagen!

Ingredienser markerade med blå text hittar du i The House of Taste´s butiker!


Bönsallad med valnötsvinegrett:
20 pers.

Vinegrett:
1 dl sherryvinäger
1/2 tsk salt
3 1/4 valnötsolja
2 msk dijonsenap
2 krm nymald svartpeppar
3 1/4 dl rapsolja

Bönsallad:
800 g blandade bönor;
vaxbönor
haricotsverts
brytbönor

Blanda vinäger, senap, salt och svartpeppar tills salter löses upp. Tillsätt de båda oljesorterna under omrörning. Häll den färdiga vinegretten i flaskor och förslut dem väl. Håller i kylen i ca. 3 veckor. 




Ansa bönorna, koka dem i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämnt kokta, ca 5 min. Spola av dem med iskallt vatten och låt rinna av. Blanda med ca 1 dl valnötsvinegrette och servera på buffébordet!


Citronstekt lax med kapris:

4 pers.
4 benfria laxfiléer
flingsalt med citron
peppar
12 svarta oliver
2 tsk olivolja citron
4 msk vatten
400 gr kokt potatis
rivet skal + saft av en citron
2-3 msk kapris i salt
200 gr körsbärstomater
2 msk fiskfond
2 msk strimlade basilikablad

Häll i citronskal och saft i en liten form. Salta och peppra fisken, vänd runt den i formen. Låt stå va 5-10 min. Fräs kapris, oliver och tomater i olivoljan någon minut. lägg ner fisken och stek ca 2 min på varje sida. Häll på fond och vatten, låt puttra ihop. 

Strö över basilika och servera genast med kokt potatis. 


Saffranspasta med pistagepesto:

4 port.
500 gr saffranspasta
Olivolja Giannini
1 msk Pesto Pistage
Riven parmesan
Medelhavssalt
Ugnsbakade körsbärstomater
Ruccola

Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt instruktionerna på baksidan. När pastan är klar tillsätt pesto, olja och salt efter tycke och smak. Toppa med lite parmesan på tallriken. Komplettera med ruccola och ugnsbakade tomater så blir det en matig sallad!