Smakrika recept på härliga sallader!

Lättlagade sallader som du enkelt och snabbt fixar för alla tillfällen, vardag som fest, mingelpartyt, buffén eller lyxiga middagen! 

Ingredienser markerade med blå text hittar du i The House of Taste´s butiker!


Sparrissallad med rosépepparmix:

4 pers
250 g haricots verts
1 stånd grön sparris
1 msk champagnevinäger
1 msk pepparmix
250 g små fina ärtor
3 msk olivolja fin kvalitet
Himalayasalt

Koka de olika grönsakerna var för sig. Sparrisarna kan med fördel kokas i skurna bitar. Lägg i allt i en skål och ringla över olivolja och vinäger. Krydda med salt.

Mortla pepparn och strö över!


Granatäpplesallad med grapefrukt & avokado:

4 port.
1-2 grapefrukt
50 g babyspenat
50 g cashewnötter
1 granatäpple
2 avokado, skivade

Dressing:
1 ½ msk olivolja fin kvalitet
1 msk granatäpplevinäger
½ dl hett vatten
1 msk dijonsenap
fint salt & svartpeppar

Skär bort skalet från grapefrukten och skär ut hinnfria klyftor. Skär skåror i skalet på granatäpplet. Kräng frukten ut och in och pilla loss kärnorna i en skål med vatten så flyter hinnorna upp till ytan. Blanda spenat, grapefrukt och avokado, strö på granatäpplekärnorna. Rosta cashewnötter i en torr panna. Låt svalna. Strö dem över salladen. Vispa olja, vinäger, senap och tillsätt vatten under vispning. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. Ringla dressingen över salladen.

En god sallad som lämpar sig både som förrätt eller som tillbehör till fet fisk!


Kräft- & avokado sallad:

1 näve valfri sallad
½ mango, tärnad
½ liten rödlök, hackad
170 g kräftstjärtar
1 msk passionsfruktvinäger
Medelhavssalt
½ paprika, tärnad
1 avokado, urgröpt
125 g körsbärstomater
1 msk fin olivolja Giannini
2 msk finskuren dill
svartpeppar

Fördela salladsbladen på tallrikarna. Blanda paprika, mango, avokado, lök, tomater och kräftstjärtar och lägg på salladen. Vispa olja, passionsfruktvinäger, dill, salt & peppar. Ringla dressingen över salladen. Garnera med dill.

Våra fruktvinäger från Frankrike, som innehåller 40% färsk mosad frukt, finns i sju olika smaker. Du kan gärna byta ut passiosnfruktvinäger till mango- eller citron/grapefruktvinäger om du vill. Passar precis lika bra. 


Morotsallad med chévre och granatäpple:

3 stora morötter
Torkad röd habanero chili
1-2 tsk Himalayasalt
100 g. chévre
3 msk olivolja Azada
1 granatäpple
1 msk Akacia honung
1 dl grovt hackad koriander
Granatäpplevinäger

Dela morötterna i grova bitar, fräs dem i olivoljan med chili och honungen. Vänd ner koriandern och smula över chévren. Strössla över granatäpplekärnor. Ringla över olivolja och granatäpple-vinäger.

Servera till fisk eller kyckling!


Blandsallad med fräsch citrondressing:

1 litet isbergsalladhuvud
1 frisésalladshuvud
2 salladslökar
1 msk olivolja vitlök
½ tsk fint salt med citron
1 litet endivesalladshuvud
1 rejäl näve ruccola
2 msk olivolja citron
2 msk citronsaft

Ansa och skölj all sallad. Torka alla salladsblad. Ansa och skölj salladslökarna. Strimla salladslöken mycket tunt. Lägg löken i en salladsskål. Blanda ner olivolja, citronsaft och salt. Riv alla salladsblad i bitar och lägg dem i skålen. Blanda salladen väl, smaka av med salt, olivolja och citronsaft!


Kycklingsallad med hallon:

4 port
1 grillad el stekt kyckling
1 zucchini
1 msk hallonvinäger
1 l blandad sallad

Myntasås:
1 dl Créme fraiche
1 färsk lök
½ tsk Medelhavssalt
1 msk olivolja fin kvalitet
3 dl hallon
2 msk finhackad färsk mynta

Ta bort skinn och ben från kycklingen, skär den i bitar. Skiva lök och zucchini tunt och lägg i en skål. Rör i salt, vinäger och olivolja. Låt stå några minuter. Blanda med sallad, kycklingen och hallon. Rör ihop såsen. Servera salladen med klick myntasås!

Somrig lunch med kyckling, söta hallon och en frisk myntasås!


Apelsinsallad:

Sicilianare älskar apelsiner och citroner i deras sallader och de äter dem hellre salta än söta! Denna sallad gör sig fantastiskt till en välsmakande kötträtt!

5 stora apelsiner
salt & svartpeppar
Hackad persilja
1 vitlöksklyfta
½ citron (saften)
50 gr hyvlad parmesanost
2 msk olivolja apelsin

Skala apelsinerna och ta bort allt det vita, Skär dem i skivor och lägg dem i en bunke. Pressa över saften från citronen. Salta och peppra efter smak. Sprid persiljan och vitlöken jämnt över apelsinerna. Ringla över olivolja apelsin och blanda väl. Lägg upp salladen på ett stort fat och servera!


Spenat & Jordgubbssallad:

1 ½ liter färska spenatblad
1 liter jordgubbar i bitar
1 dl hackad persilja
Fetaost (el getost)
¾ dl olivolja fin kvalitet
3 msk vit balsamvinäger Acetaia Giusti
½ tsk kryddmix Parmesan Blend

Rör samman olivolja, balsamvinäger och kryddmixen i en skål. Blanda spenat, jordgubbar, fetaost och persilja i en stor skål eller på ett fat. Häll över olivoljeblandningen precis före servering.


Sparris- & jordgubbssallad:

500 gr grön sparris
250 gr jordgubbar
100 gr ruccolasallad
4 salladslökar
½ dl dill
Salt, peppar
2 msk olivolja fin kvalitet
1 msk balsamvinäger vit Giuseppe Giusti
1 tsk Parmesan Blend

Förväll sparrisen och snoppa och dela jordgubbarna. Blanda med ruccolasallad, skivad salladslök och plockad dill. Strö över kryddmixen, salt och peppar. Ringla över olivolja, blanda. Avsluta med att ringla över balsamvinägern. Servera till stekt/grillat fläskkött, kyckling eller fisk!


Spenatsallad med apelsin & getost:

2 askar babyspenat
4 apelsiner
2 små rödlökar
1 knippa rädisor
200 gr chevreost
2 msk gula senapsfrön
4 msk olivolja
1-2 msk olivolja apelsin
1 msk sherryvinäger
Salt & svartpeppar

Skölj och torka spenaten. Skala apelsinerna, ta bort det vita. Skiva apelsinerna tunt. Skala och halvera lökarna, skiva dem tunt. Lägg dem att krispa till sig i iskallt vatten. Skölj och skiva rädisorna tunt och lägg även dem i vatten. Rosta senapsfröna i 4 msk olivolja under lock 1 minut. Låt svalna. Blanda dem med sherrybalsam-vinäger, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Häll av lök och rädisor. Blanda alla ingredienser till salladen på ett stort fat. Vänd in senapsdressingen och strössla över chevre.


Tomat- & Mozarella sallad (caprese):

4-8 tomater
125 g mozarella
100 g röd mangold
2 msk olivolja fin kvalitet
2 msk balsamvinäger Acetaia Giusti
1 msk färskpressad citronsaft
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Skiva tomaterna och mozzarellan. Skölj salladen. Fördela salladen på 4 tallrikar. Lägg tomat-& mozzarellaskivorna på salladen. Blanda olivolja, balsamvinäger, citronsaft, salt och peppar i en skål. Ringla över tomat-& mozzarella skivorna på tallrikarna. Servera till grillat kött, kyckling eller fisk.       

En traditionell italiensk Caprese. Den går även att värma i ugnen och servera varm som tillbehör.


Fikon sallad:

4-6 pers
4 färska fikon
1 moget päron
½ dl rostade valnötter
1 endiv
20 gr ruccolasallad
2 msk valnötsolja
1 msk fikon/dadelvinäger

Klyfta fikonen, blanda i en skål med tunna klyftor av päronet, grovhackade valnötter, tunt skuren endiv, ruccola, olivolja och fikon/dadelvinäger. Fantastiskt gott till en Medelhavspaj!


Potatissallad med sparris

Potatissallad med grön sparris, diverse gröna salladsblad toppat med färsk riven parmesanost och vinegrette med vår nya olivolja Biancolilla och champagnevinäger.


Getost med färska jordgubbar & ruccola

En favorit, så enkelt och så gott! Jag använder getost med honung i så den blir lite mjukare i smaken, tar bort umamin, den lätt metalliska smaken, i osten också.

Skölj ruccola och lägg på en assiett. Skölj färska jordgubbar och dela dem i mindre bitar. Fördela dem på ruccolan. Strö över osten i den mängd du själv önskar. Ringla över en olivolja av bra kvalitet och toppa sedan vår goda Acetaia Giusti balsamvinäger lagrad 12 år! Snabbt och enkelt fixat som en förrätt! 


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.