Ring oss 019 - 10 13 40

Smakrika recept på härliga pasta- & potatissallader!

Lättlagade pasta- och potatissallader som du enkelt och snabbt fixar för alla tillfällen, vardag som fest, mingelpartyt, buffén eller lyxiga middagen!

Ingredienser markerade med fet text hittar du i The House of Taste´s butiker! 


Citronpastasallad

4 pers.
1 pkt pasta Linguine citron
1 dl soltorkade tomater
1 dl oliver delade
½ dl olivolja citron
40 g ruccola
10 st körsbärstomater
6 st inlagda kronärtskockor
1 pkt fetaost
2 msk Persillade
Medelhavssalt & svartpeppar
Balsamvinäger di Moden

Koka pastan enl instruktion. Häll av och låt svalna. Hacka eller dela soltorkad tomat, kronärtskocka, oliver och körsbärstomater. Blanda sedan alla ingredienser förutom kryddorna och ruccolan. Smaka av med persillade, salt och peppar.

Blanda sist ner ruccola precis före servering. Jättegod sallad till grillad fisk, kyckling eller kött. God att äta som den är också!

Servera med olivolja citron och balsamvinäger!


Pasta med broccoli & avokado

4 port.
400 g pasta
1 rödlök, fint hackad
2 avokado i mindre bitar
2 msk olivolja basilika
Medelhavssalt & svartpeppar
250 g broccoli i små buketter
2 msk Balsam Di Modena
2 msk olivolja citron
1 kruka färsk basilika
Kryddmix Parmesan Blend 

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolibuketterna koka med de två sista minuterna med pastan. Marinera rödlöken i balsamvinägern några minuter. Vänd ner samtliga ingredienser i den avrunna nykokta pastan. Smaksätt med salt och peppar samt strö över lite krydda och blanda allt försiktigt.

En frisk grön pastarätt!


Italiensk pastasallad

4 port
1 pkt pasta
1 dl soltorkad tomat, hackad
1 dl oliver, delade
½ dl olivolja fin kvalitet
40 g ruccola
10 st. körsbärstomater
6 st. inlagda kronärtskockor
1 pkt mozzarellabollar
3 msk tomatpesto
2 msk Paprikapulver Delikatess
Herbs de Provence
salt & peppar
Balsamvinäger Di Modena

Koka pastan enligt instruktion. Häll av och låt svalna. Hacka eller dela soltorkad tomat, kronärtskocka, oliver och körsbärstomater. Blanda sedan i alla ingredienser förutom kryddorna och ruccolan. Smaka av med kryddmixen, salt och peppar. Blanda sedan i ruccolan precis innan servering.

Jättegod till grillat, nötkött, fläskkött eller kyckling. Eller bara som den är!


Potatissallad med sparris:

1 kg potatis
3 msk pesto Genovese
2 msk olivolja fin kvalitet
gourmetsalt & svartpeppar
1 bunt grön sparris
2 msk champagnevinäger
1-2 tsk kryddmix Parmesan Blend
hyvlad parmesanost

Koka potatisen nätt och jämnt mjuk i saltat vatten, 10-15 minuter. Bryt nedre delen av sparrisen, koka den i lättsaltat vatten i 1 minut. Spola med kallt vatten och låt rinna av. Dela potatisen i mindre bitar. Gott om den är lite ljummen fortfarande! Vispa ihop pesto, vinäger, kryddmix och olivolja till en dressing. Salta och peppra. Blanda dressingen med potatisen, vänd försiktigt ner sparrisen och lägg upp på ett fat.

Hyvla till sist över parmesanost!


Ljuvlig potatissallad med rökt lax & avokado

1 kg skrubbad potatis
4-6 tomater
200 g rökt lax
Medelhavssalt
Olivolja Basilika
2 avokado
Färsk basilika
Parmesan Blend
Champagnevinäger

Koka potatisen och låt den svalna. Skär den ljummen i klyftor. Gröp ut avokadon och tärna inkråmet. Skär tomaterna i klyftor. Vänd ihop avokado, tomater och potatis. Krydda med salt, ev. peppar, och parmesanblend. Ringla över olivolja samt champagnevinäger. Dekorera med rökt lax och färska basilikablad!


Potatissallad med tomatpesto & ramslökskrydda

4-6 pers 
500 g färsk potatis 
½ dl olivolja Provensalska örter
2-3 msk färdig tomatpesto
Mozarella Bocconcini
Oliver
soltorkade tomater
Rödlök/vårlök
1-2 st äpplen
Flingsalt vitlök
Äpplecidervinäger med vitbalsam Giuseppe Giusti
Bruschetta Ramslök 

Skrubba potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Låt svalna och dela i mindre bitar. Dela ev. oliverna i mindre bitar. Hacka lök och äpple. Blanda potatisen med tomat-peston. Rör om noga så att all pesto blandas ordentligt. Tillsätt ost, oliver, lök och äpple. Blanda. Strö över Bruschetta ramslök kryddmix, ringla över olivolja och äpplecidervinäger. Smaka ev. av med salt. 


Vitlöksrostad potatis med feta och tomat

400 gram färsk småpotatis
250 gr körsbärstomater
1 brk minipaprika fylld med fetaost
1 ask ruccola
2-3 msk olivolja med vitlök
salt & nymald svartpeppar
2-3 tsk Parmesan Blend

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec accumsan, tellus posuere sodales rhoncus, nulla nulla dignissim leo, ac consectetur elit mauris quis leo. Phasellus odio orci, ultricies sit amet tristique ac, varius at nisi. Vivamus eros massa, aliquet at sem ut, placerat interdum elit. Vivamus nisi augue, auctor eget malesuada vel, pulvinar eget orci. Quisque sit amet posuere augue. Aenean sodales augue non aliquam molestie. Nunc feugiat aliquam orci a aliquet. Aenean fermentum enim a luctus posuere. Mauris elementum facilisis urna, a adipiscing tortor congue vel. Nullam facilisis ultrices quam. Donec nunc orci, ullamcorper hendrerit nunc a, fringilla rhoncus est. Suspendisse laoreet posuere sapien.

dont hide

Följ oss gärna i sociala medier